сряда, 17 юни 2009 г.

Добре Дошли!

За нас:

Ние сме неправителствена организация за обществено полезна дейност. „Център за социални услуги за деца и възрастни Жулевия дом”е лицензиран за работа с деца и възрастни, болни и самотни лица.

Имаме за цел осигуряване на безопасна и мирна среда за отглеждане на деца над 7 годишна възраст в обстановка близка до семейната. Тук ще намерят подслон и сигорност и деца с полицейска закрила, насочвани от одел „Закрила на детето” в Пазарджик и от региона.

Наред с това ще се осигурява достъп до социалните услуги и за възрастни, като с това ще се повишава общото им благосъстояние и защита на техните интереси.
Първоначално ние получихме финансова помощ от тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа чрез Фондация „Обществен фонд – Пазарджик”. Разполагаме с безвъзмездно предоставена голяма къща с двор, подходящи помещения за обособяване на приемни, всекидневна с кухня за децата, и спални помещения.

Безвъзмездно ни бяха предоставени втора употреба маси и столове от Холандия, детско обзавеждане от детската градина в с. Лесичово, бюра и компютърна конфигурация.
Ще очакваме и вашата подкрепа.


Цели:

Основната цел на нашата организация е да се инициираме в общността и популяризираме социалната деиност на ЦСУДВ „Жулевия дом”.

За да постигнем тази цел ние си поставихме следните задачи:

1/ Да създадем мрежа от доброволци;
2/ Да организираме Коледно тържество;
3/ Да организираме разяснителна работа за социалните услуги, които могат да ползват възрастните.


Екип:

Нашия екип е в състав изцяло от доброволци.
Анна Златанова Герова – средно-специално образование. Притежава практически опит като „социален асистент”, умения за работа в екип, компютарна грамотност.
Мария Христова Генова – специалист със средно образование, от 1998г. работи в собствен магазин, като системно подпомага с хранителни продукти и грижа болните и самотните възрастни хора от селото.
Нена Кръстева Топчийска – координатор на проекта. Защитени магистратури по Педагогика и Социални дейности, следдипломна квалификация „Социален мениджмънт”. Притежава умения за работа в екип, познание за нормативната уредба на социалните услуги.


Събития:


На 21 декември проведохме благотворително Коледно парти, в което взеха участие членовете на „Ателие 44”, художниците Консантин Анастасов от гр.Пазарджик и Дине Коприщенов от с.Лесичово, доброволците и ползватели на социалните услуги. Получихме предметни и парични дарения на стойност 800 лева и от продажбата на коледни картички изработени в Артателието 158лева
Присъстваха повече от 60 души. За осъществяване на събитието получихме подкрепа от сдружение на жените за европейско развитие ЖЕРБ. Структурирахме мрежа от 20 доброволци.

Картотекирахме 15 възрастни нуждаещисе от социални услуги.
Предстои представяне на конкретни социални услуги на не картотекираните.
Който иска да се включи като доброволец да се свърже с Нена Топчийска тел:0886/66-26-29 E – mail: nelka_top@abv.bg


Финансиране:

Финансирането за стартирането на проекта получихме от Фондация „Обществен фонд – Пазарджик”. А за организирането на събитията по проекта се обърнахме към дарители, с които сме осъществили дълготрайни контакти, както и от собствени приходи от ателието по трудова терапия.

Освен парични средства, които изразходихме да не забравяме необходимата подкрепа на нашите доброволци и Фондация „Обществен фонд – Пазарджик”.
За подробна информация, за това как сме набрали и изразходили нашите средства,
се обърнете към Нена Топчиска тел: 0886 662 629


Включете се:

Необходими ни са хора, които обичат децата, съчувстват и милеят за проблемите на възрастните и самотни хора и са склони да отделят от времето си, за да ни помогнат.
Всеки който иска и има желание може да помогне със средства, материали или дори с идеи за тази дейност.
Нашата банкова сметка в Райфайзен банк е:

BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG54ZBB91551086634810



Контакти:

Кординатор на проекта Нена Топчиска тел.: 0886 662 629
E – mail: nelka_top@abv.bg

1 коментар:

  1. Я хочу поделиться свидетельством о том, как мистер Бенджамин помог мне с ссудой в размере 2 000 000,00 долларов США для финансирования моего проекта фермы по выращиванию марихуаны, я очень благодарен и обещал поделиться этой законной финансовой компанией со всеми, кто ищет способ расширить свой бизнес-проект. .компания финансирует компанию. Любой, кто ищет финансовую поддержку, должен связаться с ними по 247officedept@gmail.com. Г-н Бенджамин также находится по телефону WhatsApp + 1-989-394-3740, чтобы упростить задачу любому кандидату.

    ОтговорИзтриване